Omslag in de Maritieme sector

Oct 26, 2020 | Branche nieuws

De binnenvaart is een conservatieve sector, die aan de vooravond staat van een omslag.
De omslag is zowel op het innovatieve vlak als de wijze van bedrijfsvoering.

De binnenvaartondernemers moeten zich anders gaan organiseren om hun diensten concurrerend te kunnen blijven aanbieden.

Vergroening van het transport kan in het voordeel zijn van de binnenvaart. Echter krijgen de mogelijk technische vernieuwingen om de opgelegde Green Deal doelstelling te kunnen gaan halen krijgen in deze overheersende conservatieve markt, maar moeizaam draagvlak bij particuliere scheepseigenaren. Om de juiste keuze en een verantwoordelijk beslissing te kunnen nemen is er baat bij een onafhankelijke ondersteuning.

Het zijn veelal de grotere “sterke” leveranciers in maritieme sector die deze grote innovatieve producten/systemen aanbieden. De banken vinden het daarnaast leuk om Groene projecten te mogen financieren. De particulieren scheepseigenaren moeten zich wel goed beschermen tegen deze grootmachten.

Deze technische omslag die vaak de scheepseigenaar boven de pet groeit, zal de bedrijfsvoering moeten gaan veranderen. In het verleden was in de binnenvaart markt alles gebaseerd op vertrouwen. Echter zijn vandaag de dag de belangen groter geworden en zeker de investeringen dat dit vertrouwen er nu ook nog wel is, echter moeten er duidelijkere afspraken middels contracten worden vastgelegd.  Ook de uitvoering van de werkzaamheden en de behaalde resultaten gecontroleerd worden. Wanneer juist de beoogde resultaten niet gehaald gaan worden de dan ook bij de juiste partij neergelegd kan worden en dat deze niet door de scheepseigenaar wordt gedragen.

Kijk voor meer interessante
artikelen op onze nieuws pagina:

 

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd hoe Top-Result u hiermee kan verder helpen?

Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier:

Contactformulier.

Neem contact op voor een oriënterend gesprek.

12 + 11 =

Top-Result

Top-Result helpt organisaties in hun groei en verandering met als doel blijvende resultaatverbetering. Dit door middel van een mix van diensten, die op maat kan worden ingezet. 

Contact gegevens

Kortland 5B
2411 ZA Bodegraven
Nederland

Tel: +31 (0) 6 46 40 68 53
Email: lian@top-result.nl 

Social media

Volg ons ook via de volgende kanalen: