Sociale veiligheid

Nov 12, 2020

In de Nederlandse industrie en bouw vinden nog altijd veel (bijna) ongelukken plaats, wat niet gek is want het blijft mensenwerk. Jarenlange ervaring en kennis op zak hebben betekent dus niet dat je geen beslissingen meer neemt die kunnen leiden tot incidenten.

Veilig werken heeft niet alleen te maken met het opleggen van meer regels, veel werkervaring en kennis, of de verantwoordelijkheid enkel bij de QSHE manager neerleggen, maar juist met bewustwording en gedrag van iedereen. Bij fysieke veiligheid speelt sociale veiligheid een essentiële rol. Dat betekent niet dat de manager heel de dag politieagentje moet (willen) spelen, echter als de manager al niet het goede voorbeeld neemt hierin zal de rest het ook zeker niet doen.

Sociale veiligheid heeft alles te maken met je veilig voelen en je als team vrij te voelen om veiligheid openlijk te bespreken en elkaar durven aan te spreken.

Door sociale veiligheid op te nemen als speerpunt in de organisatie zet je actief in op het continue verbeterproces van de interne veiligheidscultuur. Veiligheid is geen kostenpost, maar een zeer lucratieve investering die op meerdere manieren winstgevend is, want je arbeidsomstandigheden verbeteren en omdat het steeds belangrijker wordt om zaken te doen met bedrijven die veilig werken zal het zich ook zeker in klandizie uitbetalen.

Chantal de Groot, eWorks

Kijk voor meer interessante
artikelen op onze nieuws pagina:

 

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd hoe Top-Result u hiermee kan verder helpen?

Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier:

Contactformulier.

Neem contact op voor een oriënterend gesprek.

13 + 8 =

Top-Result

Top-Result helpt organisaties in hun groei en verandering met als doel blijvende resultaatverbetering. Dit door middel van een mix van diensten, die op maat kan worden ingezet. 

Contact gegevens

Kortland 5B
2411 ZA Bodegraven
Nederland

Tel: +31 (0) 6 46 40 68 53
Email: lian@top-result.nl 

Social media

Volg ons ook via de volgende kanalen: