Over Motivatie, Leiderschap en Teamontwikkeling

Nov 5, 2020

1. Het stimuleren van vitaliteit, gezond werkklimaat en communicatie;

2. Het creëren van wederzijds vertrouwen;

3. Stimuleren van groei en ontwikkeling;

4. Duidelijke visie, kaders en structuur.

Om in de praktijk genoemde aspecten te realiseren heeft u als manager een coachende rol. Een leider of manager moet bijvoorbeeld effectief kunnen omgaan met de verschillende mensen om zich heen. Maar ook zijn team kennen;

Hoe pakken de teamleden het liefst een project aan? Wat is hun intrinsieke motivatie en wat zet ze in beweging? De antwoorden op die vragen zijn een belangrijk onderdeel bij het stimuleren van groei en ontwikkeling. En dit is voor ieder individu verschillend. Daarom is mijn visie:

‘Kijk naar de overeenkomsten in het team en welke waarde heeft een ieder voor de afdeling en organisatie. Dit zorgt voor een sterkere betrokkenheid en motivatie. Tevens is dit een belangrijke basis voor wederzijds vertrouwen en een gezond werkklimaat.

Zonder voortdurende groei en vooruitgang hebben woorden als verbetering, prestaties en succes geen enkele betekenis. Het gaat er hierbij om, om zowel de mensen als organisatie praktische  handvatten te geven om goed te anticiperen op de veranderende markt met steeds hogere klanteneisen. Immers; de markt is en blijft constant in beweging.

Top-Result start vaak met een 0-meting om een objectief beeld te krijgen van de onderlinge samenwerking en op welke wijze men elkaar feedback geeft. Daarbij wordt de effectiviteit van de communicatie processen in kaart gebracht en er wordt gekeken in hoeverre er binnen heldere en duidelijke kaders wordt gewerkt. Dit op alle niveaus: management, sales, productie, klantenservice, overige ondersteunende functies/afdelingen.

Aan de hand van deze uitkomsten bepalen we gezamenlijk een persoonlijk en een praktisch actie- en stappenplan om de gewenste groei en ontwikkeling te realiseren.
Wilt u een oriënterend gesprek, over hoe dit voor uw organisatie toegevoegde waarde en resultaat oplevert?      
 

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd hoe Top-Result u hiermee kan verder helpen?

Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier:

Contactformulier.

Neem contact op voor een oriënterend gesprek.

7 + 7 =

Top-Result

Top-Result helpt organisaties in hun groei en verandering met als doel blijvende resultaatverbetering. Dit door middel van een mix van diensten, die op maat kan worden ingezet. 

Contact gegevens

Kortland 5B
2411 ZA Bodegraven
Nederland

Tel: +31 (0) 6 46 40 68 53
Email: lian@top-result.nl 

Social media

Volg ons ook via de volgende kanalen: